Tel: +90 (412) 241 1000/8568 | Mail: cumaliz@yahoo.com


İstilacı bitkiler konuşulacak
Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Tokat’ta düzenlenecek İstilacı Bitkiler Çalıştayı’na dair bilgi verdi.
Çalıştaya dair bilgilendirme şöyle oldu:
“Ekolojik dengenin korunması ve yönetilmesi, biyoçeşitlilik zenginliğimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından çok önemlidir. Bulunduğu bölgeden değişik yollarla başka bir bölgeye taşınıp bu bölgenin ekolojik dengesini bozan ve bu bölgedeki biyolojik türlere zarar veren İstilacı bitkiler, ekonomik, sosyal ve çevresel problemler yaratmakta, küresel olarak biyoçeşitlilik üzerine büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Ülkemiz de bu tabiata, çevreye, ekonomiye ve sağlığa zarar veren “İstilacı Yabancı Türler”den olumsuz etkilenmektedir. Bu zararları en aza indirmek, yok etmek ve farkındalığı artırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliği ile “İstilacı Bitkiler Çalıştayı” 22 Mayıs 2015 tarihinde, Tokat’ta gerçekleştirilecektir.
 

Çalıştayda; tarımsal üretimimizi bekleyen en önemli tehditlerden birisi olan istilacı bitkiler konusuna dikkat çekilecek, farklı araştırmacılar tarafından hazırlanan “Türkiye İstilacı Bitkiler Kataloğu”nun tanıtımı yapılacak ve konuyla ilgili uzmanların bir araya gelmesiyle sorunlara çözüm üretilmeye çalışılacak ve çalıştay sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

http://www.tokatgazetesi.com/hll_haber_detay.php?id=27163#.VedqpPntmko